STOMATOLOGIE

Stomatologie

Stomatologie is het onderdeel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het fundament van de tanden en kiezen: het tandvlees, het kaakbot en de steunweefsels. De tandheelkundige zorg bestaat uit diagnostiek, preventie en behandeling van het kaakbot rondom de tanden en kiezen, maar ook rond tandimplantaten.

63076051 - dentist tooth extraction simulates

Stomatologie legt zich vooral toe op de vaststelling en de behandeling van afwijkingen in het gebied van mond en kaken.  Het kan dus gaan om ziekten van de beenderige of van de weke weefsels.  De behandeling kan al dan niet chirurgisch zijn, afhankelijk van de aard en de ernst van de pathologie. 

Ingesloten tanden en cysten van de kaken zijn dikwijls oorzaak van ontsteking en dienen derhalve vaak te worden verwijderd.

In gevallen waar gebitsprothesen moeilijk kunnen gedragen worden, bestaan verschillende behandelingsmogelijkheden om de stabiliteit ervan met succes te verbeteren. Met een relatief eenvoudige manier kunnen goede resultaten worden bekomen met behulp van implantaten (implantologie).